Omschrijving / op te leveren resultaat

Wij werken aan een integrale ouderenzorg. Dit betekent dat het voor zowel de cliënten als betrokken partijen (zoals gemeenten en zorgaanbieder) duidelijk is voor welke onderwerpen ze waar terecht kunnen. De doorstoom van zorg en ondersteuning tussen de verschillende wet- en regelgeving verloopt hiermee soepel.

 

Op te leveren:

  • Met het project 'wijkverpleging' gaan we scherp krijgen wat nodig is om een goede ketensamenwerking in de wijk (wijkverpleging, gemeente en huisarts) te realiseren.
  • Een geïmplementeerd plan van aanpak integrale ouderenzorg rondom o.a. crisisopvang, integrale ketensamenwerking (waaronder wijkverpleging en TOZ), doorstroom Wmo-Zvw-Wlz. en domein overstijgende cliëntondersteuning

 

Behaalde mijlpalen

2020:

  • Twente is benaderd als een van de twee pilotregio’s door het Rijk. Gemeente Dinkelland is een van de twee pilotgemeenten in Twente. Het doel van de pilot is om de integrale samenwerking in de keten tussen wijkverpleging, huisartsen en gemeenten te verbeteren. We leveren de juiste zorg op de juiste plek door de juiste professional op het juiste moment en tegen de juiste prijs, met als uitgangspunt dat de cliënt minimaal even goede of zelfs betere zorg en/of ondersteuning zal ontvangen;

  • Samen met lokale partners (wijkverpleegkundigen, huisartsen en gemeente) is een eerste schets gemaakt voor de pilot. Hierbij is gekeken naar het optimaliseren van de integrale samenwerking tussen wijkverpleging en Huishoudelijke Ondersteuning. Daarin is geconstateerd dat de signalen steeds beter samen worden opgepakt. De grote uitdaging ligt in het samen indiceren. Het uitgangspunt bij de pilot is dan ook van "samen signaleren naar samen indiceren:" In 2021 start de pilot.